top of page

Varför
fascia-behandling?

  • Effektiv & skonsam behandlingsform

  • Både förebyggande och rehabiliterande

  • För dig som vill förebygga / För dig som har ont och vill må bättre

  • Främjar självläkning

  • Ökar rörlighet

  • Minskar smärta

  • Behandling sker med kläderna på

fascia behandling.jpg

Vad är fascia?

Enkelt beskrivet är fascia ett nätverk som sammankopplar alla delar i vår kropp.  Bindväven är den del utav fascia som vi kan se med blotta ögat, men fascia är så mycket mer än bara bindväv. Det är ett nätverk utan vare sig början eller slut, det sträcker sig in och omger varje cell i vår kropp.

Tack vare Fascia så kopplas kroppens alla delar ihop och jobbar tillsammans som en helhet. 

 

När man på senare tid har börjat forska om detta nätverk har man sett att många smärttillstånd kan vara kopplade till en försämring av fascias glidande förmåga. En trög och seg fascia gör att vi inte kan använda kroppen i samma utsträckning som vi är vana vid. Detta kan orsaka smärta, inflammationer och felställningar i kroppens naturliga hållning. 

Vad är en fasciabehandling?

Fasciabehandling är en effektiv och skonsam behandlingsform utformad för att förbättra kroppens förmåga till självläkning, öka rörlighet, minska smärta och förbättra cirkulationen. 

 

Den här sortens behandling kan hjälpa dig som drabbats av bl.a. muskelspänningar, frozen shoulder, idrottsskador, knäproblem, ryggskott, nackont, rörlighetsbegränsningar eller problem relaterade till för mycket stillasittande.

Behandlingen hjälper till med att lindra smärttillstånd i kroppen, öka avslappning, förbättra kroppens hållning, effektivisera rehabilitering efter en skada och skapa förutsättningar till självläkning.

 

Den här sortens behandling passar dig som vill hålla kroppen i god form, för dig som vill förebygga skador och för dig som har ont och vill må bättre. 

Kan vem som helst gå på fasciabehandling?

Tack vare den skonsamma behandlingsmetoden passar fasciabehandling de allra flesta människor, både unga och gamla. Varje ny patient jag träffar får berätta om sina målsättningar och/eller besvär och vi skapar tillsammans en individuell behandlingsplan därefter. 

Undrar du om fasciabehandling skulle passa just dig? Hör av dig för mer information

Hur går en fasciabehandling till?

Första gången du besöker mig brukar vi ägna en stund åt att prata om dig och vad du önskar få ut av behandlingen.


Efter att vi pratat om dina ev. besvär och dina förväntningar av behandlingen så kommer jag att undersöka din rörlighet och funktion. Därefter tar jag fram en behandlingsplan som passar dig bäst.

 
En fasciabehandling görs nästan uteslutande med kläderna på. Undantag kan vara att du behöver ta av kläderna för att jag ska kunna titta lite närmre på t.ex. ditt knä eller på din axel. Vill du ha kläderna på under hela behandlingen så är det helt okej. Vi hittar lösningar som känns mest bekvämt för dig.

 

Under behandlingen använder jag mig i första hand av maskinen men kombinerar också ofta med några manuella metoder.

carola jämtpuls.jpg

FASCIASPECIALIST OCH YINYOGA INSTRUKTÖR

Carola

Vad ska jag tänka på innan en behandling?

Välj gärna kläder som inte är allt för tjocka och stora, jag brukar rekommendera mjuka kläder som t.ex. leggings eller långkalsonger och långärmad t-shirt.


Ta gärna med något varmt att ta på dig efteråt då man lätt kan bli lite frusen efter behandlingen.

fasciabehandling man jämtpuls.jpg
övande yoga

YinYoga

Yinyoga är en långsam och skonsam yoga som passar bra för dig som vill stretcha din fascia och komma ner i varv. 

En mycket skön och lågintensiv rörelseform för dig som känner dig stel eller stressad. Möjlighet till individuella sessioner eller mindre grupper.

 

Vid behov eller i kombination med annan behandling kan jag ta fram ett program som du kan göra hemma.

 

Kontakta Carola för mer information:

Yinyoga

Postadress och besöksadress: 
Fillsta 110, 832 93 Frösön ›› 

Utbildningslokal:

Hagvägen 16, 831 48 Östersund ››

Jamtpuls logo grön vit 2023.png
bottom of page