top of page

Om oss

Ewy Sillström

Konsultuppdrag
Utförs inom arbetsledning i vård och omsorg samt inom administration.
Erfarenhet får arbetsledning inom vård och omsorg samt räddningstjänst, med allt vad det innebär av personalansvar, rehabilitering, systematiskt arbetsmiljöarbete, ekonomi med mera.

Ewy Sillström, VD

Grundare av Jämtpuls AB 1 april 2011.


"Jag är VD och delägare i  företaget. Som chef så tillämpar jag nära ledarskap, jag försöker att vara på plats så mycket jag kan. Jag är själv ute i verksamheten när det behövs och håller i utbildningar i HLR.
Tillsammans med Carola sköter jag allt det administrativa som planering, schemaläggning bokföring, löner och fakturering.


Jag har en lång erfarenhet från vård och omsorg bl.a. som enhetschef. Jag har även jobbat inom räddnings-tjänsten som brandman, brandförman och stationschef.


Är certifierad utbildare via svenska kardiologföreningen inom hjärt- & lungräddning med hjärtstartare för vuxna och barn.

 

Jag är även utbildad inom riskbruk, missbruk och beroende."

Ewy

Lexus

Lexus är en labradoodlekille* . Han är för det mesta lugn men kan bli en riktig stridis när brorsan Gonzo är i närheten. Han mår bäst när han får vara bredvid Matte eller Husse och bli ompysslad och kliad, han är en riktig kramdjur. Han älskar att bada och busa. Hemma har han sin favoritplats i trappan där han har koll på vad som händer.


Han följer ofta med Matte på jobbet som  arbetande hund. Vilket är mycket uppskattat av Dem vi hälsar på. Lexus har tillsammans med sin matte gått kurser, valp, slyngel, spår med mera.

Vårdhunden Lexus
Carola Sillström
Carola Sillström 


"Jag driver Jämtpuls AB tillsammans med Ewy Sillström.  

 Jag var med vid uppstarten av företaget, testade sedan min lycka inom turism innan jag slutligen kom tillbaka till Jämtpuls hösten 2013 efter nästan två år utomlands.

Utbildad 

HLR instruktör Vuxen

HLR instruktör Barn

Vegankock
Fasciaspecialist
Kinesiologitejpning
Yinyoga instruktör

Administratör
Frisör och tog mitt gesällbrev 2010. 

För ungefär 6,5 år sedan skaffade jag en hund, som jag tränar otroligt mycket med,det är otroligt givande att arbeta med djur och att se effekten som djur har på människor så jag tror absolut på en framtid inom detta.

 

Till vardags gillar jag att vara ute i skogen, bra filmer och goda vänners sällskap."

Carola

Vårdhunden Gonzo
Gonzo

Gonzo är en charmig labradoodlekille* . Han har sedan dag ett varit en rastlös och nyfiken själ som alltid vill vara med där det händer. Har man inte honom springandes alldeles intill fötterna så vet man att det är något fuffens på gång. Gonzo tror att han är en liten knähund trots sina dryga 35 kilo och 65 cm i mankhöjd.  Den här hunden är en stor, glad, oförarglig klump som fortfarande inte lärt sig att han faktiskt har ett par bakben också.


Det bästa som finns i hans tycke är att bära runt på grejer, oavsett om det skett på kommando eller inte. Bada är också en stor favorit, tillsammans med dragkamp & bollar. Gonzo har tillsammans med sin matte Carola gått många kurser, valp, slyngel, spår, lydnad mf. 

Labradoodle

* Första gången en Labradoodle medvetet avlades anses ha varit 1989. Wally Conron, avelsansvarig på Guide Dogs i Victoria i Melbourne, korsade en labrador retriever med en standard pudel i syfte att få fram ledarhundar till synskadade personer med pälsallergi. Conrons önskade kombinera pudels egenskap att fälla lite hår med labradorens vänliga lynne och träningsbarhet.

* Wikipedia

 

Labradorens hängivenhet, samarbetsvilja och glädje i kombination med pudelns intelligens och lojalitet gör den till en utmärkt civil tjänstehund. Många allergiker upplever mindre besvär av att hunden inte fäller, men allergener finns fortfarande i saliv och i kvalster som samlas i pälsen.

"Visst finns det skillnader mellan olika hundar, men inga garantier att man inte kan bli allergisk mot dem (olika personer kan reagera olika)"

Ingalill Bjöörn, ordf. i Astma- och Allergiförbundet

Vårdhund
bottom of page